Seuran esittely

Ringette Walapais kausi 2018-2019

 

Ringette Walapaisissa on aktiivisia joukkueita tälläkaudella seuraavissa ikäryhmissä:

Luistelukoulu

F-joukkue

D-joukkue

Naiset

 

Ringette Walapais juhli 35 vuotista toimintaansa 2016. Seuramme on toiminut jo vuodesta 1981 asti, ja olemme edelleen aktiivinen ja toimiva seura, jossa jatkuvasti pyrimme kehittämään toimintaamme.

Jos olet kiinnostunut liittymään mukavaan joukkoomme, pelaajana tai valmentajana, voit ottaa yhteyttä joko seuramme puheenjohtajaan tai ikäluokan joukkueenjohtajaan.

 

Ringette Walapaisin synty

 
Vuonna 1980 Merja Hedman (silloin 16v.) luki Seura -lehdestä LEIJONA seuran jutun, jossa kerrottiin ringetestä ja että Itäkeskuksen Citymarketissa järjestetään ringeten esittelytilaisuus. Itäkeskuksessa paikalla oli tasan kolme kiinnostunutta ihmistä Merja Hedman os. Liikanen, Eeva Hynynen ja Jorma Lehmus. Tilaisuudessa Seppo Helle näytti kanadalaisen ringeten esittelyvideon. Osallistujille jaettiin myös ringetterenkaat. Myöhemmin Jorma Lehmus perusti Vantaan Ringette nimisen seuran Tikkurilan alueelle ja Merja Hedman Ringette Walapaisin Myyrmäen alueelle.
 
Aluksi Walapais harjoitteli Martinlaakson koulun kentän ulkojäällä. Välillä harjoiteltiin myös Myymäessä ja Myllymäessä ulkojäällä. Mailoina olivat aluksi jääkiekkomailat, josta sahattiin lapa pois ja jotka maalattiin valkoisiksi, punaisiksi ja sinisiksi.
 
Ensimmäiseen turnaukseen osallistuttiin 4.-5.4.1981 Uudessakaupungissa. Joukkueena toimi tuolloin Helsingin Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen joukkue, jossa myös Merja Hedman opiskeli. Osa pelaajista oli siis kauppaoppilaitoksen oppilaita.
 
Mukana olevien tyttöjen kanssa päätettiin, että seuran nimeksi ei haluta mitään perinteistä vaan nimen pitää liittyä jollain tavalla Kanadaan. Niinpä minä (Merja Markkanen) ja Merja Hedman poljimme pyörillä Martinlaakson kirjastoon ja etsimme käsiimme intiaaneista kertovia kirjoja. Sieltä etsimme intiaaniheimojen nimiä. Sieltä sitten löytyi Walapai niminen intiaaniheimo.
 
Lisäsimme siihen vielä s-kirjaimen loppuun, jotta se kuulostaisi paremmalta. Seuran nimeä on saatu kautta historian aina selitellä ihmisille. Seuran logon piirsi myös Hedmanin Merja ja idean logoon hän sai samaisesta intiaanikirjasta.
 
Ringette Walapais perustettiin 13.9.1981 Myyrmäen Urheilutalolla. Kokouksessa oli paikalla Merja Liikanen, Eeva Hynynen, Merja Markkanen, Terhi Karanen, Jorma Lehmus. Seuran puheenjohtajaksi valittiin Pekka Oey. Koska suurin osa perustajista oli alaikäisiä, valittiin Pekka Oey seuran puheenjohtajaksi. Pekka oli yhden pelaajan (Sarinah Oey) isoveli ja yli kahdeksantoista, joten hänet voitiin yhdistysrekisterilain mukaan valita seuran puheenjohtajaksi.

 
Ensimmäinen jääaika hallista saatiin vastavalmistuneesta Myyrmäen jäähallista kaudelle 1982–1983. Jääaika oli lauantaisin klo 7.15–8.30 ja se maksoi 270mk/h.
 
Seuran ensimmäinen valmentaja oli Pekka Sinkkilä ja ensimmäinen kapteeni itse oikeutetusti seuran perustaja Merja Hedman.
 
Merja Markkanen Nuorisopäällikkö Ringetteliitto

Walapaisin 30 v historiaa