top of page

LASTEN LUISTELUKOULU 4-10-VUOTIAILLE LAPSILLE

Ringette Walapais on opettanut luistelua ja ringetteä lapsille, tytöille ja naisille Vantaalla jo 40 vuoden ajan ja vuodesta 1981 lähtien. Yhtenä Suomen vanhimmista ringetteseuroista, meillä on pitkät perinteet luistelukoulujen järjestämisessä Vantaalla. 

 

Opi luistelemaan, tapaa uusia kavereita ja tule kokeilemaan tyttöjen vauhdikasta jäälajia ringetteä! luistelukouluissamme Myyrmäessä ja Tikkurilassa opit varmasti luistelemaan!

MITEN ALOITAN LUISTELUHARRASTUKSEN?

Uusi harrastus on helppo aloittaa luistelukoulusta. Ringette Walapaisissa toimivat:

 


Luistelukouluihimme voivat ilmoittautua kaikki, aiempaan luistelutaitoon ja taitotasoon katsomatta.


Luistelukouluun on helppo tulla

Luistelukouluun tullaksesi tarvitset vain liikuntaan soveltuvan ulkovaatetuksen,  luistimet (kaunoluistimetkin käy alussa), kypärän (pyöräilykypäräkin käy alussa) ja lämpimät käsineet. 

Lue lisää alta kohdasta luistelukoulun varusteet

Tule rohkeasti mukaan! On helppo sulautua osaksi mukavaa porukkaamme.

Monimuotoisuus-blogi_1.jpg
Anchor 1
Ringette Walapais_LLK 2022-2023.jpg
Anchor 2

MITÄ LUISTELUKOULUSSA TEHDÄÄN?

Luistelukoulussa opitaan luistelemaan,  saadaan uusia kavereita ja tutustutaan tyttöjen omaan, iloiseen ja vauhdikkaaseen jäälajiin ringetteen.

Luistelun perustaitoja opetellaan yhdessä leikkien, ratojen ja pienpelien avulla. Opit luistelemaan, tutustut ringettemailan käsittelyyn ja renkaan hallintaan. 


Luistelu hyödyttää monin tavoin

Luistelu edistää monipuolisesti liikunnallisten taitojen oppimista ja kehittää muun muassa tasapainoa ja ketteryyttä. Luistelukoulussa opitaan myös yhdessä ryhmänä toimimista ja toisten huomioonottamista.
 

Toivomme, että luisteleminen ja liikkuminen jäällä on sinusta mieluisaa. Haluamme, että pääset luistelukoulussa oppimaan uusia asioita ja nauttimaan lukuisista onnistumisista. Siksi meille kaikista tärkeintä on, että haluat oppia luistelemaan ja luistelukoulussa on juuri sinusta kivaa!

Luistelu tukee kasvua ja kehitystä

Liikunnalla on suuri merkitys lapsen terveydelle ja hyvinvoinnille. Liikunta tukee myönteisesti lapsen kasvua ja kehitystä. Urheiluseurana haluamme tukea liikunnallisen elämäntavan syntymistä jo lapsuudessa ja seuramme tavoitteena on luoda puitteita ja kannustaa kohti elinikäistä liikkumista.

MINKÄ IKÄISENÄ LUISTELUKOULUUN?

Luistelukouluihimme voivat ilmoittautua kaikki 4-10 -vuotiaat tytöt ja pojat, sekä
11-16-vuotiaat tytöt ja nuorekkaat naiset aiempaan luistelu- ja taitotasoon katsomatta.

Nuorimmat ovat aloittaneet luistelukoulussa vähän alle 4-vuotiaana, joten ilmoittaudu rohkeasti luistelukouluun!  Viime talvina kahdessa ryhmässämme on harjoitellut iloisia joukkoja 4-12-vuotiaita ringeten pelaajan alkuja.
 

Luistelukoulusta joukkueisiin siirrytään kunkin lapsen toiveet, taidot ja ikä yksilöllisesti huomioon ottaen. Nuorimmat joukkuepelaajat ovat 5-vuotiaita ja oma joukkue löytyy kyllä kaikenikäisille tytöille.

luistelukoulu lapselle 3.jpg
luistelukoulu tikkurila 4.jpg
Anchor 3
ENSIMMÄINEN LUISTELUKOULUKERTA?

Luistelukoulussa tarvittavat varusteet

Alussa varusteiksi tarvitset luistelukouluun tullaksesi vain jäällä liikkumiseen soveltuvan vaatetuksen, luistimet, kypärän ja lämpimät käsineet - sekä reipasta mieltä. 


Pyöräilykypäräkin käy alkuun, mutta suosittelemme mieluiten jäälajeihin tarkoitettua ristikollista kypärää.
 

Luistelukouluun voi tulla myös kaunoluistimilla, mutta luistelun oppimiseen suosittelemme piikittömiä luistimia, mitkä tukevat lapsen nilkkaa. Parhaimmat luistimet luistelun oppimiseksi ovat lapsen jalkaan sopivankokoiset nauhalliset hokkarit. 

Terävät ja sopivankokoiset luistimet 


Sopivankokoiset luistimet tukevat nilkkoja ja kantapäitä. Varpaiden ottaessa kevyesti kiinni luistimen kärkeen, kantapään ja kengän väliin pitäisi mahtua yksi sormi. Älä jätä kasvuvaraa! Riittävän tasoiset luistimet voi hyvin myös löytää käytettynä. Kokeile aina luistimia lapsen jalassa, ennen uusien tai käytettyjen luistimien hankkimista.


Vanhempien on hyvä huolehtia, että lapsen luistimet ovat terävät. Terän molempien kanttien tulee tuntua teräviltä.
 

Luistimen nauhat sidotaan varpaiden kohdalta suhteellisen löysästi, nilkan kohdalta tiukasti ja yläosasta väljästi niin, että varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin. Jalkojen ei kuulu puutua luistellessa. Lapsen tulee päästä myös kyykkyyn luistimet sidottuina ilman, että kantapäät nousevat ilmaan.

Kaulasuoja tarvitaan myös. Ensimmäisinä kertoina voimme lainata kaulasuojaa seuramme puolesta, ennen sen hankkimista. Kokeilukertoina lainaamme ringettemailaa luistelukoulumme puolesta. Muistathan pukeutua jäälle vaatteisiin, joissa on helppo liikkua. Jäähallissa ei ole kovin kylmä, joten paksumpia talvivaatteita ei jäähalliin tarvitse laittaa.

Mitä jos luistelukouluun tuleminen jännittää? 

Älä murehdi. Tule rohkeasti kokeilemaan luistimilla jäällä olemista ja reippaasti jäällä kokeilemaan ringettemailan käsittelyä, kuin rinkulan hallintaakin. 


Meille sopii oikein hyvin, jos haluat ensimmäisellä kerralla tulla vaikka vain katsomaan kaukalon laidalta, mitä luistelukoulussa tehdään. 

luistelukoulu lapsille 3.jpg
Anchor 4
VARUSTEET LUISTELUKOULUSSA? 

Luistelukoulun varusteiksi riittävät kypärä, luistimet, kaulasuoja ja lämpimät käsineet. 

Luistimia ja muita varusteita on mahdollista hankkia käytettyinä seuramme sisältä, kuin asiantuntevista liikkeistäkin. Varusteita hankkiessa kannattaa tutustua myös Facebookin käytettyjen ringettevarusteiden ryhmien tarjontaan:

 

Walapais Varustepörssi 
ja 
Ringettekirppis


Samoin seuramme puheenjohtaja ja seuramme piirissä toimivat toimihenkilöt antavat mielellään perustellut vinkit ja auttavat mahdollisuuksien mukaan tarvittavien varusteiden hankkimisessa kohtuullisin kustannuksin.

 

Olemme laatineet seuramme puolesta myös pienen ringeten varusteoppaan, helpottamaan varusteiden hankintaa, kun on aika siirtyä luistelukoulusta joukkueisiin:

Pieni opas ringeten varusteviidakkoon.

Ringettemailan pituus

Ringettemaila on sopivan pituinen, kun se ylettyy kainaloon lapsen seisoessa ilman luistimia tai luistimet jalassa rintalastaan saakka. Maila, joka menee yli lapsen kainalon luistimet jalassa, on liian pitkä ja estää oikean mailatekniikan oppimista.

luistelukoulu varusteet.jpg
Anchor 5
LUISTELUKOULUT -
MISSÄ JA MILLOIN?

Luistelukoulu 4-10 vuotiaille lapsille Myyrmäessä:


Sunnuntaisin 3.9.2023 alkaen
klo 16.30-17.30, 
Myyrmäen 1. jäähallissa
Raappavuorentie 10,
01600 Vantaa

Luistelukoulu 4-10-vuotiaille lapsille Tikkurilassa:

Keskiviikkoisin 30.8.2023 alkaen
klo 18.00-19.00,
Tikkurilan harjoitusjäähallissa
Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54, 
01300 Vantaa


Katso myös nuorten ja nuorekkaiden luistelukoulu 10-17-vuotiaille tytöille ja nuorekkaille aikuisille

Mukaan voit tulla missä tahansa vaiheessa kautta (syyskuu-huhtikuu). 

 

Luistelukouluryhmiin pitää ilmoittautua ennakkoon, jotta osaamme varata riittävän määrän ohjaajia jäälle.

luistelukoulut_myyrmäki_ja_tikkurila.jpg
nuorten luistelukoulu vantaalla.jpg
Anchor 6
MITÄ LUISTELUKOULU MAKSAA? 

Luistelukoulussa voi käydä kolme (3) kokeilukertaa maksutta. Voit valita Myyrmäen tai Tikkurilan luistelukoulun jäävuoron.

 

Tämän jälkeen luistelukoulun kuukausimaksu on 25€.

Luistelukoulun kuukausimaksun lisäksi koko kauden aikana (syyskuu-huhtikuu) peritään erikseen syys- ja kevätkaudelta kausimaksu 2 x 30 =60€.

Luistelukoulun hintaan sisältyvät:
 

 

Lasten luistelukoulut saavat toimintaansa tukea Helsingesäätiöltä.

Anchor 7
LUISTELUKOULUKAUSI?

Luistelukoulukausi kestää syyskuun alusta huhtikuun loppuun. Mukaan luistelukouluun voi tulla missä tahansa vaiheessa kautta.

Luistelukoulukausi päättyy yleensä perinteiseen ringettekouluturnaukseen. Monelle ringettekouluturnaus onkin kauden kohokohta, kun päästään hyödyntämään ringettekoulussa hankittuja taitoja ja nauttimaan onnistumisista oikeissa peleissä toisten luistelu- / ringettekoulujen kanssa.

Luistelukouluista tytöt siirtyvät halutessaan jo kauden aikana tai seuraavan kauden alkaessa joukkueisiin. 

Pojille meillä on tarjota luistelukoulun jälkeen mielekkäitä vaihtoehtoja, joko jääpallon tai jääkiekon yhteistyöseurojemme piiristä. Koska tällä hetkellä pojille ei ole ringettejoukkueita kilpailutarkoitukseen Suomessa.

luistelukoulu_5.jpg
Anchor 8
Anchor 9
ILMOITTAUTUMINEN LUISTELUKOULUUN

Tervetuloa ilmoittautumaan Ringette Walapaisin luistelukouluun! Jos perheestä on tulossa useampi lapsi, ilmoita heidät erikseen.

Tällä lomakkeella ilmoitetaan henkilöstä välttämättömät tiedot, joita tarvitsemme, jotta pystymme varaamaan riittävän määrän ohjaajia jäälle ja tarvittaessa kommunikoimaan esim. mahdollisista muutoksista.

Myyrmäkeen vai Tikkurilaan

Huom. luistelukouluumme osallistuakseen, lapsen pitää kyetä vähintään seisomaan ilman tukea jäällä paikallaan pystyssä TAI huoltajan pitää tulla luistimet jalassa ja kypärä päässä auttamaan häntä jäälle.

Lapsen lähtötaso
Toivomani kommunikointikieli

*Ilmoittautumalla suostun siihen, että lapseni / nuoreni nimi,

oma nimeni, sähköpostiosoitteeni ja puhelinnumeroni (huoltajana) voivat näkyä luistelukoulun hallinnoinnista vastaaville henkilöille luistelukoulun hallintajärjestelmässä SuomiSportissa. Mikäli saan tietooni muiden luistelukoululaisten vastaavia tietoja luistelukouluun osallistumisen aikana, sitoudun käsittelemään heidän vastaavia tietoja luottamuksellisesti.

Kiitos ilmoittautumisesta!
Olemme yhteydessä sinuun sähköpostitse.

Ilmoittautumistietoja ei luovuteta ulkopuolisille, vaan ne ovat vain seuran (Ringette Walapais ry) toimihenkilöiden käytettävissä.

Lue lisää "Luistelukouluihin ilmoittautuneiden rekisterin" tietosuojaselosteesta.

 

Luistelukouluun liittyvien tietojen, kuten esim. luistelukoulutapahtumien, hallinnasta Suomisportissa voit lukea lisää: SuomiSport-palvelun tietosuojaselosteesta.


Jos sinulla on kysymyksiä luistelukoulun toimintaan liittyen, niin voit lähettää suoraan: luistelukoulu@walapais.fi tai oheisella lomakkeella.

 

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaan tai johonkin muuhun liittyen, ota yhteyttä: tietosuojavastaava@walapais.fi

TERVETULOA MUKAAN ILOISEEN JOUKKOOMME!

Terveisin

Tiina Utriainen, Lasten luistelukoulu, Myyrmäki
Katariina Jyrkkärinne, Lasten luistelukoulu, Tikkurila

Mika Kainulainen, luistelukoulukoordinaattori, Myyrmäki ja Tikkurila

bottom of page