AKTIA LASTEN LUISTELUKOULU 3-9-VUOTIAILLE LAPSILLE

Ringette Walapais on opettanut luistelua ja ringetteä lapsille, tytöille ja naisille Vantaalla vuodesta 1981 lähtien. Yhtenä Suomen vanhimmista ringetteseuroista, meillä on pitkät perinteet luistelukoulujen järjestämisessä Vantaalla. 

 

Opi luistelemaan, tapaa uusia kavereita ja tule kokeilemaan tyttöjen vauhdikasta jäälajia ringetteä! Aktia luistelukouluissamme Myyrmäessä ja Tikkurilassa opit varmasti luistelemaan!

MITEN ALOITAN LUISTELUHARRASTUKSEN?

Uusi harrastus on helppo aloittaa luistelukoulusta. Ringette Walapaisissa toimivat:

 


Luistelukouluihimme voivat ilmoittautua kaikki, aiempaan luistelutaitoon ja taitotasoon katsomatta.


Luistelukouluun on helppo tulla

Luistelukouluun tullaksesi tarvitset vain liikuntaan soveltuvan ulkovaatetuksen,  luistimet (kaunoluistimetkin käy alussa), kypärän (pyöräilykypäräkin käy alussa) ja lämpimät käsineet. 

Lue lisää alta kohdasta luistelukoulun varusteet

Tule rohkeasti mukaan! On helppo sulautua osaksi mukavaa porukkaamme.

lasten luistelukoulu tikkurila.jpg
Vuoden Ringettekoulu 2020.jpg
 
 

MITÄ LUISTELUKOULUSSA TEHDÄÄN?

Luistelukoulussa opitaan luistelemaan,  saadaan uusia kavereita ja tutustutaan tyttöjen omaan, iloiseen ja vauhdikkaaseen jäälajiin ringetteen.

Luistelun perustaitoja opetellaan yhdessä leikkien, ratojen ja pienpelien avulla. Opit luistelemaan, tutustut ringettemailan käsittelyyn ja renkaan hallintaan. 


Luistelu hyödyttää monin tavoin

Luistelu edistää monipuolisesti liikunnallisten taitojen oppimista ja kehittää muun muassa tasapainoa ja ketteryyttä. Luistelukoulussa opitaan myös yhdessä ryhmänä toimimista ja toisten huomioonottamista.
 

Toivomme, että luisteleminen ja liikkuminen jäällä on sinusta mieluisaa. Haluamme, että pääset luistelukoulussa oppimaan uusia asioita ja nauttimaan lukuisista onnistumisista. Siksi meille kaikista tärkeintä on, että haluat oppia luistelemaan ja luistelukoulussa on juuri sinusta kivaa!

Luistelu tukee kasvua ja kehitystä

Liikunnalla on suuri merkitys lapsen terveydelle ja hyvinvoinnille. Liikunta tukee myönteisesti lapsen kasvua ja kehitystä. Urheiluseurana haluamme tukea liikunnallisen elämäntavan syntymistä jo lapsuudessa ja seuramme tavoitteena on luoda puitteita ja kannustaa kohti elinikäistä liikkumista.

lasten_luistelukoulu_myyrmäki.jpg

MINKÄ IKÄISENÄ LUISTELUKOULUUN?

Luistelukouluihimme voivat ilmoittautua kaikki 3-9 -vuotiaat tytöt ja pojat, sekä
10-16-vuotiaat tytöt ja nuorekkaat naiset aiempaan luistelu- ja taitotasoon katsomatta.

Nuorimmat ovat aloittaneet luistelukoulussa 3-vuotiaana, joten ilmoittaudu rohkeasti luistelukouluun! 

Viime talvina kahdessa ryhmässämme on harjoitellut iloisia joukkoja 3-12-vuotiaita ringeten pelaajan alkuja.
 

Luistelukoulusta joukkueisiin siirrytään kunkin lapsen toiveet, taidot ja ikä yksilöllisesti huomioon ottaen. Nuorimmat joukkuepelaajat ovat 5-vuotiaita ja oma joukkue löytyy kyllä kaikenikäisille tytöille.

 
ENSIMMÄINEN LUISTELUKOULUKERTA?

Luistelukoulussa tarvittavat varusteet

Alussa varusteiksi tarvitset luistelukouluun tullaksesi vain jäällä liikkumiseen soveltuvan vaatetuksen, luistimet, kypärän ja lämpimät käsineet - sekä reipasta mieltä. 


Pyöräilykypäräkin käy alkuun, mutta suosittelemme mieluiten jäälajeihin tarkoitettua ristikollista kypärää.
 

Luistelukouluun voi tulla myös kaunoluistimilla, mutta luistelun oppimiseen suosittelemme piikittömiä luistimia, mitkä tukevat lapsen nilkkaa. Parhaimmat luistimet luistelun oppimiseksi ovat lapsen jalkaan sopivankokoiset nauhalliset hokkarit. 

Terävät ja sopivankokoiset luistimet 


Sopivankokoiset luistimet tukevat nilkkoja ja kantapäitä. Varpaiden ottaessa kevyesti kiinni luistimen kärkeen, kantapään ja kengän väliin pitäisi mahtua yksi sormi. Älä jätä kasvuvaraa! Riittävän tasoiset luistimet voi hyvin myös löytää käytettynä. Kokeile aina luistimia lapsen jalassa, ennen uusien tai käytettyjen luistimien hankkimista.


Vanhempien on hyvä huolehtia, että lapsen luistimet ovat terävät. Terän molempien kanttien tulee tuntua teräviltä.
 

Luistimen nauhat sidotaan varpaiden kohdalta suhteellisen löysästi, nilkan kohdalta tiukasti ja yläosasta väljästi niin, että varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin. Jalkojen ei kuulu puutua luistellessa. Lapsen tulee päästä myös kyykkyyn luistimet sidottuina ilman, että kantapäät nousevat ilmaan.

Kaulasuoja tarvitaan myös. Ensimmäisinä kertoina voimme lainata kaulasuojaa seuramme puolesta, ennen sen hankkimista. Kokeilukertoina lainaamme ringettemailaa luistelukoulumme puolesta. Muistathan pukeutua jäälle vaatteisiin, joissa on helppo liikkua. Jäähallissa ei ole kovin kylmä, joten paksumpia talvivaatteita ei jäähalliin tarvitse laittaa.

Mitä jos luistelukouluun tuleminen jännittää? 

Älä murehdi. Tule rohkeasti kokeilemaan luistimilla jäällä olemista ja reippaasti jäällä kokeilemaan ringettemailan käsittelyä, kuin rinkulan hallintaakin. 


Meille sopii oikein hyvin, jos haluat ensimmäisellä kerralla tulla vaikka vain katsomaan kaukalon laidalta, mitä luistelukoulussa tehdään. 

luistelukoulu lapsille 3.jpg
 
VARUSTEET LUISTELUKOULUSSA? 

Luistelukoulun varusteiksi riittävät kypärä, luistimet, kaulasuoja ja lämpimät käsineet. 

Luistimia ja muita varusteita on mahdollista hankkia käytettyinä seuramme sisältä, kuin asiantuntevista liikkeistäkin. Varusteita hankkiessa kannattaa tutustua myös Facebookin käytettyjen ringettevarusteiden ryhmien tarjontaan:

 

Walapais Varustepörssi 
ja 
Ringettekirppis


Samoin seuramme puheenjohtaja ja seuramme piirissä toimivat toimihenkilöt antavat mielellään perustellut vinkit ja auttavat mahdollisuuksien mukaan tarvittavien varusteiden hankkimisessa kohtuullisin kustannuksin.

 

Olemme laatineet seuramme puolesta myös pienen ringeten varusteoppaan, helpottamaan varusteiden hankintaa, kun on aika siirtyä luistelukoulusta joukkueisiin:

Pieni opas ringeten varusteviidakkoon.

Ringettemailan pituus

Ringettemaila on sopivan pituinen, kun se ylettyy kainaloon lapsen seisoessa ilman luistimia tai luistimet jalassa rintalastaan saakka. Maila, joka menee yli lapsen kainalon luistimet jalassa, on liian pitkä ja estää oikean mailatekniikan oppimista.

luistelukoulu varusteet.jpg
 
LUISTELUKOULUT -
MISSÄ JA MILLOIN?

Aktia Luistelukoulu 3-9 vuotiaille lapsille Myyrmäessä:


Sunnuntaisin 29.8.2021 alkaen
klo 16.30-17.30, 
Myyrmäen 1. jäähallissa
Raappavuorentie 10,
01600 Vantaa

(Samalla jäävuorolla on toisessa päässä kenttää käynnissä myös nuorten ja nuorekkaiden luistelukoulu.)

Aktia Luistelukoulu 3-9-vuotiaille lapsille Tikkurilassa:

Keskiviikkoisin 1.9.2021 alkaen
klo 18.00-19.00,
Tikkurilan Trio Areena-harjoitusjäähallissa
Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54, 
01300 Vantaa


Katso myös nuorten luistelukoulu
10-16-vuotiaille tytöille ja nuorekkaille naisille


Mukaan voit tulla missä tahansa vaiheessa kautta (syyskuu-huhtikuu). 

 

Luistelukouluryhmiin pitää ilmoittautua ennakkoon, jotta osaamme varata riittävän määrän ohjaajia jäälle.

luistelukoulut_myyrmäki_ja_tikkurila.jpg
nuorten luistelukoulu vantaalla.jpg
 
MITÄ LUISTELUKOULU MAKSAA? 

Luistelukoulussa voi käydä kolme (3) kokeilukertaa maksutta. Voit valita Myyrmäen tai Tikkurilan luistelukoulun jäävuoron tai käydä vaikka molemmissa.

 

Tämän jälkeen luistelukoulun kuukausimaksu on 25€ tai 35€, riippuen haluatko käydä luistelukoulussa yhden vai kaksi kertaa viikossa.

Luistelukoulun kuukausimaksun lisäksi kerran kauden aikana (syyskuu-huhtikuu) peritään seuran jäsenmaksu 8€ ja kausimaksu 50€.

Luistelukoulun hintaan sisältyvät:
 

 

Aktia lasten luistelukoulu saa toimintaansa tukea Aktia-säätiöltä.

 
LUISTELUKOULUKAUSI?

Luistelukoulukausi kestää syyskuun alusta huhtikuun loppuun. Mukaan luistelukouluun voi tulla missä tahansa vaiheessa kautta.

Luistelukoulukausi päättyy yleensä perinteiseen ringettekouluturnaukseen. Monelle ringettekouluturnaus onkin kauden kohokohta, kun päästään hyödyntämään ringettekoulussa hankittuja taitoja ja nauttimaan onnistumisista oikeissa peleissä toisten luistelu- / ringettekoulujen kanssa.

Luistelukouluista tytöt siirtyvät halutessaan jo kauden aikana tai seuraavan kauden alkaessa joukkueisiin. 

Pojille meillä on tarjota luistelukoulun jälkeen mielekkäitä vaihtoehtoja, joko jääpallon tai jääkiekon yhteistyöseurojemme piiristä. Koska tällä hetkellä pojille ei ole ringettejoukkueita kilpailutarkoitukseen Suomessa.

luistelukoulu_5.jpg
 
 
ILMOITTAUTUMINEN LUISTELUKOULUUN

Tervetuloa ilmoittautumaan Ringette Walapaisin luistelukouluun! Jos perheestä on tulossa useampi lapsi, ilmoita heidät erikseen.

Tällä lomakkeella ilmoitetaan henkilöstä välttämättömät tiedot, joita tarvitsemme, jotta pystymme varaamaan riittävän määrän ohjaajia jäälle ja tarvittaessa kommunikoimaan esim. mahdollisista muutoksista.

Myyrmäkeen vai Tikkurilaan
Lapsen lähtötaso
Toivomani kommunikointikieli
Yhteydenotto

Lämpimästi tervetuloa luistelukouluun!

Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, vaan ne ovat vain seuran (Ringette Walapais ry) toimihenkilöiden käytettävissä. Lue lisää seuran tietosuojaselosteesta.

 

Jos sinulla on kysymyksiä luistelukoulun toimintaan liittyen, niin voit lähettää suoraan: luistelukoulu@walapais.fi tai oheisella lomakkeella.

 

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaan tai johonkin muuhun liittyen, ota yhteyttä: tietosuojavastaava@walapais.fi

TERVETULOA MUKAAN ILOISEEN JOUKKOOMME!

Terveisin

Marja Leena Pinomaa, Lasten luistelukoulu, Myyrmäki
Tiia Piili, Lasten luistelukoulu, Tikkurila

Niina Koljonen, Nuorten ja nuorekkaiden naisten luistelukoulu
Mika Kainulainen, seura-aktiivi ja luistelukoulukoordinaattori, Myyrmäki ja Tikkurila