top of page

RINGETTE WALAPAISIN SYNTY

Vuonna 1980 Merja Hedman (silloin 16v.) luki Seura -lehdestä LEIJONA-seuran jutun, jossa kerrottiin ringetestä ja että Itäkeskuksen Citymarketissa järjestetään ringeten esittelytilaisuus. Itäkeskuksessa paikalla oli tasan kolme kiinnostunutta ihmistä Merja Hedman os. Liikanen, Eeva Hynynen ja Jorma Lehmus.

Tilaisuudessa Seppo Helle näytti kanadalaisen ringeten esittelyvideon. Osallistujille jaettiin myös ringetterenkaat. Myöhemmin Jorma Lehmus perusti Vantaan Ringette-nimisen seuran Tikkurilan alueelle ja Merja Hedman Ringette Walapaisin Myyrmäen alueelle.

ringette_walapais_-_vantaalaista_ringett
walapais-historiaa_2.jpg

ENSIMMÄINEN TURNAUS

Aluksi Walapais harjoitteli Martinlaakson koulun kentän ulkojäällä. Välillä harjoiteltiin myös Myyrmäessä ja Myllymäessä ulkojäällä. Mailoina olivat aluksi jääkiekkomailat, josta sahattiin lapa pois ja jotka maalattiin valkoisiksi, punaisiksi ja sinisiksi.

 

Ensimmäiseen turnaukseen osallistuttiin 4.-5.4.1981 Uudessakaupungissa. Joukkueena toimi tuolloin Helsingin Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen joukkue, jossa myös Merja Hedman opiskeli. Osa pelaajista oli siis kauppaoppilaitoksen oppilaita.

WALAPAI-S

Mukana olevien tyttöjen kanssa päätettiin, että seuran nimeksi ei haluta mitään perinteistä vaan nimen pitää liittyä jollain tavalla Kanadaan. Niinpä minä (Merja Markkanen) ja Merja Hedman poljimme pyörillä Martinlaakson kirjastoon ja etsimme käsiimme intiaaneista kertovia kirjoja. Sieltä etsimme intiaaniheimojen nimiä.

Sieltä sitten löytyi Walapai - niminen intiaaniheimo. Lisäsimme siihen vielä s-kirjaimen loppuun, jotta se kuulostaisi paremmalta. Seuran nimeä on saatu kautta historian aina selitellä ihmisille. Seuran logon piirsi myös Hedmanin Merja ja idean logoon hän sai samaisesta intiaanikirjasta.

ringette_walapais_historia_3.png

Ringette Walapais perustettiin 13.9.1981 Myyrmäen Urheilutalolla. Kokouksessa oli paikalla Merja Liikanen, Eeva Hynynen, Merja Markkanen, Terhi Karanen, Jorma Lehmus. Seuran puheenjohtajaksi valittiin Pekka Oey.

Koska suurin osa perustajista oli alaikäisiä, valittiin Pekka Oey seuran puheenjohtajaksi. Pekka oli yhden pelaajan (Sarinah Oey) isoveli ja yli kahdeksantoista, joten hänet voitiin yhdistysrekisterilain mukaan valita seuran puheenjohtajaksi.

walapais_historia_kolmonen.jpeg

WALAPAISIN RIKAS HISTORIA

Ringette Walapaisin yli 35-vuotiseen historiaan mahtuu paljon. Menestystä on vuosien saatossa saatu. Walapais on saavuttanut mm.
 

SM-hopeaa vuonna 1987, kolmannet sijat vuosina 1990 – 1992 ja neljännet sijat vuosina 1988, 1989, sekä 1993.

 

Seuran pelaajista Pia Pullinen, Jaana Oikarinen sekä Anneli Levander (os. Suhonen) olivat voittamassa ringeten maailmanmestaruutta vuonna 1994. Jaana Oikarinen on myös salibandyn maailmanmestari. Petra Vaarakallio puolestaan on voittanut kolme kertaa naisten jääkiekon Suomen mestaruuden, sekä ollut mukana naisten jääkiekon olympiapronssia voittaneessa joukkueessa.

Merja Markkanen,
Nuorisopäällikkö, Ringetteliitto

bottom of page