top of page

Juhlavuosigallerian saatesanat

Vuonna 1981 perustettu Ringette Walapais on yksi vanhimmista ringetteseuroista Suomessa. Ringette Walapaisilla on urheiluseurana poikkeuksellisen rikas historia. Tähän astiseen jo yli neljä vuosikymmentä kattavaan historiaan urheiluseurana mahtuu paljon. Seura on saavuttanut historiansa varrella menestystä, niin kansallisessa SM-sarjassa, kuin juniorisarjoissakin. Menestyksen rinnalla on vuosikymmenten varrelle mahtunut myös vaikeita vuosia. Välillä tuntuukin, että seuran historiasta tapahtumia ja vaiheita riittäisi kahdenkin eri urheiluseuran tarpeiksi.
 

Ringette Walapaisin tarina urheiluseurana on ennen kaikkea kertomus sitkeydestä, periksiantamattomuudesta, sekä tinkimättömästä työstä tyttöjen ja naisten ringeten pelaamisen eteen. Työtä tämän seuran eteen on jatkettu silloinkin, kun olosuhteet eivät ole olleet ne suotuisimmat ja onnistuminen on näyttänyt epätodennäköiseltä. Seuran pitkä historia on ollut ennen kaikkea niiden seuran puheenjohtajien ja vastuunkantajien ansiota, jotka ovat omalla korvaamattomalla panoksellaan huolehtineet siitä, että sinipunavalkoinen soihtu on voitu aina siirtää turvallisesti eteenpäin seuraavalle sukupolvelle.

Tämänkin ringetteseuran historiassa on myös taisteltu tyttöjen ja naisten oikeuksien puolesta päästä jäälle ja päästä pelaamaan ringetteä lajin arvolle kuuluvissa olosuhteissa. Ringette Walapais on ollut yksi niistä seuroista, mitkä ovat olleet mukana tekemässä ringeten parissa tärkeää pioneerityötä tyttöjen ja naisten jäälle pääsemiseksi, sekä lajin harrastusolosuhteiden parantamiseksi.

Ringette Walapaisin historiassa on aina tartuttu tarmokkaasti ja pelottomasti toimeen ja tehty paljon asioita. Walapaisin alkuvuosina asioita on tehty valtavalla määrällä nuoruuden energiaa ja innostuksella ringetteä kohtaan. Parhaiten asiat oppii kuitenkin tekemällä, samalla tavoin kuin luistelemaan voi oppia oikeastaan vain jäällä ja luistelemalla. 

Neljän vuosikymmenen varrelle mahtuu myös hetkiä, jolloin olemme joutuneet taistelemaan olemassaolostamme seurana. Seuran suunta on kuitenkin aina onnistuttu kääntämään niinä kaikkein synkimpinäkin hetkinä kovalla työllä negatiivisesta positiiviseksi. Juuri siksi Ringette Walapaisin tarina on kertomisen arvoinen, koska kuten elämässä - ei ole olemassa sellaista vastoinkäymistä, mistä ei voisi lopulta selvitä voittajana. Tätä taustaa vasten, seuran nykyinen vahva kasvu ja valoisat tulevaisuudennäkymät tuntuvat entistäkin paremmilta.

Tämä seura on saanut alkunsa ja perustettu teini-ikäisten tyttöjen palavasta innostuksesta vetää hokkarit jalkaan ja päästä pelaamaan ringetteä hyvällä porukalla ja hymy kasvoilla - että he perustivat omin voimin kokonaisen urheiluseuran. Se on se asenne, seuraperintö ja mentaliteetti, mitä kannamme ylpeydellä myös seuraaville tuleville vuosikymmenille. Joten paras tapa juhlistaa juhlavuottamme on vetää itse hokkarit jalkaan, pukea sinipunavalkoista päälle ja hypätä jäälle kanssamme!

Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlavuoteemme ja jäälle kanssamme!

 

WALAPAIS!

Anchor 1
Juhlavuosigalleria sinipunainen.jpg

Juhlavuosigalleria on jaettu kronologisesti eri ajanjaksoihin.
Klikkaa allaolevista linkeistä ja kuvista sisään kuhunkin alagalleriaan ja ajanjaksoon.

Juhlavuosigalleria osa 1:
Alkuvuodet ja menestystä 1981-

Ringette Walapais perustettiin kouluikäisten tyttöjen toimesta, mikä perustui puhtaaseen ja taltuttamattomaan paloon vetää hokkarit jalkaan ja päästä jäälle pelaamaan Kanadassa Sam Jacksin vuonna 1963 kehittämää ja Suomessa vielä alkuvuosina kovin uutta urheilulajia - Ringetteä.

Moni näistä mustavalkokuvista kertoo enemmän kuin tuhat sanaa: innostuksesta, energiasta ja ringeten pelaamisen ilosta.

Menestystä SM-sarjassa ja
kansainvälistä lajinlevitystä

 

Ringette Walapaisin 40-vuotiseen historiaan mahtuu paljon. Menestystäkin on vuosien saatossa saatu. Walapais on saavuttanut mm.
SM-hopeaa vuonna 1987, SM-pronssia vuosina 1990 – 1992 ja neljännet sijat vuosina 1988, 1989, sekä 1993.

Seuran pelaajista Pia Pullinen, Jaana Oikarinen sekä Anneli Levander (os. Suhonen) olivat voittamassa ringeten maailmanmestaruutta vuonna 1994. Junioritasolla on voitettu eri ikäluokissa Suomen mestaruuksia ja lukuisia ringetteturnauksia. Ringette Walapaisin palkintokaappi on kaikkien nähtävillä Myyrmäen Jäähallin 1:sen 2. kerroksessa.

Kansainvälisesti Ringette Walapais on ollut viemässä lajia Suomesta Ranskaan, entiseen Tsekkoslovakiaan, kuin entiseen Neuvostoliittoonkin.

Walapais_1.jpg
Ringette Walapais_harjoitukset_Myyrmäess
Ringette Walapais - palkintokaappi.jpg
Anchor 2

Juhlavuosigalleria osa 2:
Artikkeleita ja julkaisuja 1981-

Ringette Walapaisista on kirjoitettu lehtiin ja Ringette Walapais on itse kirjoittanut lehtiin toimintapuitteitansa edistääkseen. Nyt kirjoitamme näille verkkosivuille ja loimme tämän juhlavuosigallerian, jotta Walapaisin tarina ja siihen kytkeytyvät vaiheet säilyvät tallessa digitalisoituneessakin maailmassa.


Taistelua jääajasta
 

1980-luvulla kohtuullisten jääaikojen saaminen ja mahdollisuus saada riittävä määrä jääharjoitusvuoroja ei ollut mitenkään itsestäänselvää. Ringette Walapais on omalta osaltaan ollut urheiluseurana tekemässä sitä tärkeää pioneerityötä Suomessa, jotta tyttöjen ja naisten on mahdollisuus harrastaa ringetteä - siinä missä muitakin jäälajeja.

Yleisönosastokirjoitukset kertovat tärkeää ja periksiantamatonta viestiä niistä teemoista, minkä eteen tehdään töitä vielä neljänkymmenen vuoden jälkeenkin. Onneksi ajat ja asenteet ovat edes jonkin verran muuttuneet siitä tilanteesta, mistä aikoinaan jouduttiin lähtemään liikkeelle.

Facts about Walapais and Ringette in Fin
Facts about Walapais and Ringette in Fin
Anchor 3
Juhlavuosigalleria 3:
SM-sarjan jälkeen 2000-

2000-luvulla Walapais yritti uudestaan  murtautua takaisin korkeimmalle kansalliselle sarjatasolle ringetessä - SM-sarjaan. Seuran logo korvattiin tilapäisesti uudella. Paluussa SM-sarjaan ei kuitenkaan vielä onnistuttu, joten seurassa palattiin takaisin alkuperäisen ikonisen logon käyttämiseen ja ringetelle ominaiseen suojaamista ja taitoa korostavaan pelitapaan.


Vaikeita vuosia

Kuten useimmassa pitkässä tarinassa, niin myös Ringette Walapaisin historiaan mahtuu niitä vaikeampia toimintavuosia. 
Uudistumispaineiden edessä seurassa tehtiin inhimillisiä ja rakenteellisia virheitä, mitkä vaikeuttivat seuran kasvua tulevina vuosina.

2010-luvulla seuran juniorityö ja seuran jatkuvuus lepäsi pariinkin otteeseen ainoastaan muutaman keskeisen seuran puheenjohtajan ja avainhenkilön harteilla. Voimme tänä päivänä kiittää juuri heitä, jotka tuolloin mahdollistivat omalla panoksellaan - että voimme juhlistaa jo 40-vuotista historiaamme.

Ringette Walapais vaihtoehtoinen logo.jp
SM-sarjan jälkeen 2000-.jpg
Walapais, Hartwall Jaffa-turnaus Raumall
Anchor 4
Juhlavuosigalleria 4:
Uuteen kasvuun 2018-

2010-luvun loppupuolella alkoi olla selvää, että jollei seurassa tehtäisi perustavanlaatuisia ja radikaaleja muutoksia - niin perinteikkään seuran tulevaisuus ei olisi valoisa.


Radikaali uusiutuminen

Ringette Walapaisin uusiutuminen laitettiin liikkeelle uusien seuraan tulleiden henkilöiden toimesta. Seurassa tehtiin isoja ja välttämättömiä muutoksia, mitkä loivat vahvan perustan ja täysin uudenlaisen ilmapiirin toiminnan uudelleenrakentamis- ja -uudelleenorganisointityön aloittamiseksi.

Se muutostyö, minkä aloitimme vuonna 2018 on vuosi vuodelta alkanut tuottaa enemmän hedelmää. Voimmekin iloita, että valtavasta työmäärästä huolimatta - Ringette Walapaisin toiminnalle on saatu lukujenkin valossa rakennettua uusi, vahva ja terve perusta, minkä päälle meidän on ollut hyvä rakentaa ja luoda yhä vahvempaa, vanhempaa ja kasvukykyisempää seuraa.  

Siksi on ehdoton ilo, että suurimpien vaikeuksien ja vastoinkäymisten jälkeen ja urheiluseuran 40. juhlavuotemme kohdalla tulevaisuutemme näyttää kirkkaalta ja meillä on hyvät edellytykset vahvan kasvun jatkamiselle.

Uuteen kasvuun 2018-.jpg
Vuoden Ringettekoulu 2.png
www.walapais.fi - sivuston uusiminen.jpg
Anchor 5
Juhlavuosigalleria 5:
Tapahtumia ja perinteitä

Kuten yllä on mainittu, Ringette Walapaisissa on aina tehty asioita. Joten ohessa on läpileikkausta seuran tapahtumista ja perinteistä 40 vuoden varrelta.


Perinteet

Perinteistä puhuttaessa, on tärkeää erottaa vuosittain toistuva tekeminen ja ne asiat mitkä seuraavat mukana arjessa ja sydämessä mukana joka tapauksessa. Oheiset kuvat ovat ainoastaan pieni pintaraapaisu siihen valtavaan, välttämättömään ja valtaosalle ihmisistä näkymättömään työmäärään - mitä urheiluseuran pyörittäminen talkoo- ja vapaaehtoisvoimin vaatii.

Joten tämän osion alla, pyydämme teitä arvoisat galleriavieraat tunnistamaan rivien väleistä myös sitä sitkeää ja näkymätöntä seuratyötä - mitä ei juurikaan ole kuviin taltioitu.

Se on myös se ehdottomasti isoin perinne, mitä urheiluseurassamme haluamme vaalia. Haluamme jatkaa sitkeää, pyyteetöntä ja isolla sydämellä tehtävää urheiluseuratyötä, lasten, tyttöjen, nuorten, sekä naisten liikkumisesta, luistelemisesta ja ringeten pelaamisesta saatavan ilon ja onnistumisten mahdollistamiseksi lukuisiksi tuleviksi vuosikymmeniksi tästä eteenpäinkin.

Ringette Walapais - tapahtumia 2.jpg
Ringette Walapais - tapahtumia 1.jpg
Anchor 6
bottom of page