top of page

Kun palaset loksahtavat paikalleen

Päivitetty: 25. lokak. 2020

Walapaisin Naisten kausi 2019-2020 alkoi tutun leppoisissa merkeissä Myyrmäen jäähallissa. Ennen ensimmäistä harjoituspeliä joukkue vaati tuoreelta kapteenilta puhetta. Hetken mietittyäni päätin antaa lupauksen, joka olisi helppo pitää. Pelimenestystä en voisi tälle(kään) kaudelle luvata, mutta yksi asia olisi varmaa: Meille tulee taas hauska kausi.

Ja hauskaa pidettiinkin. Pukukopissa ja jäällä raikui vuoronperään huuto, nauru sekä Leevi and the Leavingsin Pohjois-Karjala. Pelitkin alkoivat tuttuun tapaan 10-1 rökäletappiolla, jonka kuittasimme alkamalla suunnitella kauden avajaisjuhlia.


Sitten kuitenkin tapahtui jotain. Syksyisenä sunnuntai-iltana yritimme epätoivoisesti kerätä kasaan pelaajia otteluun EKS:ää vastaan. Loppujen lopuksi Laaksolahteen lähti urheat 8+1 pelaajaa tavoitteenaan tehdä pelistä edes jotain ringeten näköistä. Yllätys oli melkoinen, kun kotiin ajettiin 1-6 voiton jälkeen.

Pian selvisi, että Laaksolahden yllätysvoitto ei ollut vain vahinko. Seuraavana kaatuivat Storm 1-7, Helsinki 2-3 ja Haukat 6-0. Pohjois-Karjalasta tuli voittava koppibiisi, jota soitettiin pukukopissa ennen jokaista ottelua. Tai laulettiin, jos musiikkilaitteet olivat jääneet kotiin. Jäällä onnistumisia tuli jatkuvalla syötöllä ja pelien jälkeen jaettiin tsempparivirvokkeita ottelun parhaalle pelaajalle. Joskus se oli hattutempun tehnyt hyökkääjä, toisinaan taas parhaan vitsin kertonut puolustaja.


Tappioitakin tuli toki lisää kauden mittaan. Kokonaisuudessaan pelaaminen oli kuitenkin täysin uutta Naisten Walapaisia. Edellisillä kausilla olimme aina taistelleet sarjan viimeisistä sijoituksista. Nyt kauden aikana sijoituksemme kävi parhaimmillaan kakkossijalla. Kun kausi lopulta keskeytettiin koronan takia, olimme sarjataulukossa sijalla viisi. Tämä kausi jää silti varmasti koko joukkueen mieleen menestyksenä.

Walapais Naisten joukkue pukukoppikuva
N-joukkue lähtee kauteen 2020-2021 voitonnälkäisenä.

Se, mistä menestys johtui, on vieläkin mysteeri ainakin itselleni. Eikä sillä ehkä ole niin väliäkään. Se ainakin on varmaa, että Myyrmäen jäähallin avatessa vihdoin taas ovensa, Walapaisilla on nälkäinen Naisten joukkue valmiina jatkamaan siitä, mihin viime kaudella jäätiin.

Iina Eklund

Kirjoittaja on N-joukkueen räiskyvä kapteeni, joka huolehtii joukkueensa peli-ilosta tulevallakin kaudella.

151 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page