top of page

Taistelutahtoa ja periksiantamattomuutta

Pieni seuramme valmistautui kauden läpivientiin, kuten kohta jo 40 vuoden ajan on tehty. Isoimpana ajankohtaisena haasteena on kuitenkin korona-epidemian mukanaan tuomat riski- ja epävarmuustekijät. Emme kykene ennustamaan koska ja mitä se vielä tuo tullessaan. Tämä on meidän kaikkien yhteinen haaste. Toivottavasti me kaikki osaamme toimia vastuullisesti ja huolehdimme oman osuutemme koronan leviämisen estämiseksi ja saamme vietyä kauden kokonaisuudessaan läpi.

Walapais täyttää ensi vuonna jo kunnioitettavat 40 v.

Perinteisen alkaneen kauden valmistelutyön lisäksi, seurassamme työtä on teettänyt seuran tulevan juhlavuoden valmistelu. Vuosi 2021 tulee olemaan seuran 40-vuotisjuhlavuosi ja työpöydällä on useita asioita. Juhlavuoden humun päälle pahimman varjonsa on tosin luonut korona, jonka takia muutama, innolla odotettu ja jo sovittu tapahtuma, on jouduttu perumaan. Osa näistä ehdittiin valmistella jo niin pitkälle, että ne varmasti tullaan vielä jossain vaiheessa toteuttamaan. Meitä ja suunnitelmiamme ei niin vain lannisteta.

Rohkeutta, sitkeyttä ja taistelutahtoa loppuun asti.

Jos korona loi meille riskejä, otimme niitä myös ihan tietoisesti. D-ikäluokkamme on pelaajamäärällisesti todella pieni ja sarjaan ilmoittautui ennätyspieni joukkue. Syksyllä jäähallille ilmaantui kuitenkin sopivan ikäisiä tyttöjä luistimet kainalossaan, joten meillä oli kauden alkaessa joukkue kasassa. Nuoremmissa ikäluokissa meillä onkin jo hyvä tilanne ja pääsimmekin lisäämään peliryhmien määrää niissä. Olemme kyenneet luomaan hyvin rakennetun perustan päälle uusia kestäviä toimintatapoja, jotka näkyvät kasvaneissa pelaajamäärissä ja pelaajien motivaatiossa. Myös jäällä ja pelien osalta, olemme saaneet huomata viime kauden työn tuottaneen todellakin tulosta tytöissä: luisteluvauhti, taito, rohkeus ja jostain kummasta kumpuava totaalinen taistelutahto ja sitkeys. Kaikki joukkueemme ovat avanneet kautensa loistavasti ja toivottavasti sama suuntaus säilyy kauden läpi, vaikka tärkein asia on kuitenkin tyttöjen sekä naisten harrastaminen ja peli-ilo otteluiden lukemista riippumatta.

Edelliseltä kaudelta jäi ikäryhmillemme nälkä ja näyttämisen halu omasta osaamisestaan. Vahva yhteishenki ja jokaisen pelaajan joukkueelle antaman panoksen kunnioittaminen siivittävät pelaajia panemaan parastaan viimeiseen sekuntiin saakka.

Meillä, kuten muissakin seuroissa, vanhempien rooli toiminnassa on merkittävä. Kauden aikana tarvitaan vanhempia toimitsijatehtäviin ja pieniin askareisiin joukkueiden ja seuran eri tehtävissä. Tehtävät ovat pieniä, eivätkä vaadi paljon aikaa -kunhan meitä vain on tarpeeksi. Osaaminen näissä tehtävissä kehittyy tekemällä ja koulutuksia järjestetään jokaiselle innokkaalle allekirjoittaneen toimesta. Pienikin apu on tervetullutta ja tärkeää. Olemme pieni, mutta sitäkin pippurisempi seura. Me yhdessä - sinä ja minä - luomme sen mitä Walapais on tänään ja tulevaisuudessa.

Walapaisissa on kasvamassa uusia, kovia ringettesukupolvia

Toivotan kaikille hyvää kautta ja jatkukoon se sellaisena tehdessämme parhaamme tyttöjen harrastuksen ja hyvinvoinnin eteen sekä toivottavasti pysymme kaikki terveinä.

Teemu Koljonen

Valmennuspäällikkö,

E- ja D- joukkueiden joukkueenjohtaja

Kirjoittaja huolehtii vastuutehtäviensä ohella pelaajien luistinten teroittamisesta, erkkaa luistelukoululaisten mailat ja kannustaa pelaajia yksilöllisiä vahvuuksia tunnistaen.

91 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page