top of page

Tyttö, sinä olet tähti

Päivitetty: 26. syysk. 2019

Ringeten kehittäjällä Sam Jacksilla oli unelma. Hän halusi luoda tytöille oman vauhdikkaan jäälajin, jossa tytöt ja naiset pääsisivät loistamaan. Ringette Walapais aloitti toimintansa 1981 lajista innostuneiden tyttöjen toimesta. Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin Walapaisin kantavana voimana ovat lajista innostuneet tytöt, jotka omalta osaltaan ylläpitävät Sam Jacksin unelmaa. Meidän aikuisten tehtäväksi jää mahdollistaa tuo innostus, koska tytöt ovat ne tähdet, joiden vuoksi me aikuiset olemme mukana.

Jokainen tyttö on omalaatuinen, ainutlaatuinen ja omaa erityisiä taitoja. Joskus näitä taitoja on vaikea huomata itse ja tyttö saattaa kokea olevansa heikompi tai huonompi kuin muut. Joskus on haastavaa ymmärtää, että ei tarvitse olla paras, nopein tai ketterin ollakseen taitava ja tärkeä osa joukkuetta. Siksi vahvuuksien tunnistaminen ja tunnustaminen ovatkin niin äärettömän tärkeitä. Tämä on asia johon seuramme valmentajat ovat tällä kaudella erityisesti paneutuneet osana ”Kehu ja Kannusta” -teemaa.


Henkilökohtaisten ja joukkuekohtaisten ominaisuuksien vahvistaminen on paljon helpompaa, tuloksellisempaa ja kannustavampaa kuin heikkouksien ”korjaaminen”. Tämä tarkoittaa sitä, että tyttöä kehutaan hänen suoritustensa ja taitojensa kehityksestä ja häntä ohjataan eteenpäin niissä asioissa, joissa hän on vahva.


Esimerkkejä on valtavasti; vahvaa luistelijaa voidaan opastaa, miten luistelussa säästetään voimia niin että luistelu säilyy vahvana koko harjoitus- tai pelitapahtuman. Hyvän pelisilmän omaavaa voidaan ohjata edelleen hakeutumaan suoriin laukaisupaikkoihin. Joukkueeseen mahtuu monenlaisia, omanlaisia ja erilaisia vahvuuksia omaavia tyttöjä. Erilaisuus ja monipuolisuus vain vahvistavat joukkuetta ja tekevät joukkueen.

Seuratoimintamme keskiössä on pohjan rakentaminen elinikäiselle ja mielekkäälle liikunnallisuudelle.

Tärkeintä on, että tytöt saavat lajin parista onnistumisen kokemuksia ja kokevat sitä kautta olevansa taitavia, erityisiä ja tärkeitä. Kaikilla tytöillä on oikeus kokea onnistumisia, sekä saada kannustusta ja kehuja treeneissä ja peleissä. Meillä aikuisilla on suuri vastuu tässä työssä, mutta onnistuessamme, meidän toiminnallamme on kauaskantoinen positiivinen vaikutus. Tämä maailma tarvitsee tyttöjä, jotka arvostavat itseään, tuntevat olevansa tärkeitä, tarpeeksi hyviä ja kokevat olevansa tähtiä.

Kuten Sam Jacksillä – meilläkin on unelma.

Janne Autiosuo

kirjoittaja on Ringette Walapais ry:n puheenjohtaja, jolle tärkeintä seuratoiminnassa on lajin tuottama ilo ja pohjan rakentaminen elinikäiselle liikunnallisuudelle

146 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page