top of page

Valmennuspäällikön mietteitä: onnistumisia ja haasteita kauden 2019-2020 alussa

Uuden kauden aloittaminen on joka vuosi yhtä kutkuttavan jännittävää. Saapuvathan tytöt tänäkin vuonna jäähallille? Miten uusien perustettujen joukkueiden ja harjoitusryhmien sisäinen dynamiikka muotoutuu? Saadaanhan varmasti kaikille ryhmille tarvittava määrä valmentajia, joukkueenjohtajia, huoltajia ja muita apukäsiä rekrytoitua tänäkin vuonna? Vanhempien aktivointi ja sitouttaminen joukkueiden vaihteleviin tehtäviin on kaikille joukkuelajeissa mukana olleille henkilöille varsin tuttu asia. Samoin alkukauden jännitys. Pienessä seurassa tämä jännitys korostuu entisestään, kun resursseja on lähtökohtaisestikin rajallinen määrä.

Kausi 2019-2020 on lähtenyt jo vauhdikkaasti käyntiin, niin treenien kuin pelienkin osalta.

Valmennuspäällikön tehtäviin kuuluu kaikkien harjoitusryhmien ja valmentajien tukeminen. Alkukaudesta on tärkeää helpottaa uusien valmentajien kauden suunnittelutehtävää, kartoittaa koulutustarpeita ja sitouttaa uudet toimijat seuran toimintaperiaatteisiin ja kauden teemaan. Valmennuspäällikkö myös seuraa eri ryhmien taitojen ja ryhmädynamiikan kehittymistä ja organisoi omalta osaltaan seuran sisäistä varavalmentajapoolia.

Kaikki aikuiset seurassamme ovat vapaaehtoisia ja työn, perheen, harrastusten, seuratoiminnan ja muun arkielämän yhteensovittamisessa tulee välillä yllätyksiä. Flunssakaudet, sairastumiset ja loukkaantumiset tulevat yhtä yllättäen kuin ensilumi. Joskus ne osuvat valmennuspäällikön kohdalle. Jouduin itse sairaalaan muutamaksi viikoksi juuri kriittisimmässä kohdassa kauden alkua, jolloin valmennuspäällikön tehtäviin hyppäsivät kylmiltään seuran muut työmyyrät ja parhaansa mukaan paikkasivat hoitamalla asioita puolestani. Kaikki me teemme tätä vapaaehtoistyötä rakkaudesta lajiin, yhdessä ja toisiamme tukien.


Kauden mittaan tilanteet muuttuvat nopeasti, jolloin kaikkien kyky joustaa, tukea ja tuurata on äärimmäisen tärkeä.

Uusista harjoitusryhmistä erityisesti tälle kaudelle perustettu Nuorten Luistelukoulu on mielenkiintoinen ja haastava projekti, sillä se on meille kaikille seuratoimijoille täysin uusi tuttavuus. Nuorten Luistelukoulu on tarkoitettu 10-16-vuotiaille aloittelijoille, ja mielestäni se on pyörähtänyt käyntiin odotuksiani paremmin. Olemme saaneet jäälle innokkaita teini- ja esiteini-ikäisiä tyttöjä, jotka todella haluavat oppia luistelemaan tai luistelemaan paremmin. Osa heistä on täysin ensikertalaisia luistimilla! Toivon todella, että tämä projektimme edistää tyttöjen innokkuutta jäälajien parissa, tai ihan vain kannustaa heitä talvella ulkojäille kavereiden kanssa. Luistelu on mieluisaa, hyödyllistä ja liikunnallista ajanvietettä.


Luistelukoulumme lapsille ja nuorille ovat startanneet tänä syksynä paremmin kuin osasimme odottaa.

Toivotan lopuksi kaikille hyvää alkanutta kautta ja toivotan puolestani vanhemmat ja isovanhemmat lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan joukkueidemme harjoituksia sekä pelejä ja innokkaimpia osallistumaan joukkueiden toimintaan toimitsijoina ja apureina. Joukkueenjohtajat sekä valmentajat ottavat mieluusti apuja vastaan ja jokaiselle halukkaalle löytyy varmasti omaa osaamistaan vastaavaa tekemistä.

Terveisin Teemu Koljonen

Kirjoittaja on Ringette Walapaisin Valmennuspäällikkö ja E-junioreiden joukkueenjohtaja, jolle alkava kausi on jo kolmaskymmenes. Kirjoittajaa ei harmita lainkaan pakata auton takakonttia taas piripintaan täyteen pelikasseja ja mailoja. Itse asiassa se on vain merkki siitä, että kohta taas mennään!

82 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page